Cam gibi görüntü arayanlara: En iyi ekrana sahip akıllı telefonlar!

Akıllı telefon satın alırken önem verilen unsurlardan biri genellikle ekran kalitesidir. Kullanıcılar farklı tercihlere sahip olsa da, birçok kişinin pürüzsüz ve akıcı ekranları diğer özelliklere tercih ettiği bilinmektedir. Mayıs 2025 itibarıyla hangi modellerin ekran performansı öne çıkıyor? İşte, DxOMark verilerine göre en iyi ekran kalitesine sahip akıllı telefonlar!

Mayıs 2025’te En İyi Ekranlı Akıllı Telefonlar – DxOMark

DxOMark’a göre en iyi ekran performansına sahip akıllı telefon, 22 Ocak’ta tanıtılan Galaxy S25 Ultra oldu. Ürün, çeşitli alanlarda okunabilirlik, renk ve akıcılık dahil olmak üzere toplamda 160 puan alarak listenin zirvesine yerleşti. İkinci sırada 158 puanla Google Pixel 9 Pro ve üçüncü sırada da aynı puana sahip Pixel 9 Pro XL modelleri yer almaktadır. Listede dördüncü, beşinci ve altıncı sırada ise sırasıyla Honor Magic 6 Pro, Galaxy S25+ ve Galaxy S25 modelleri bulunmaktadır.


Şu anda en iyi ekranlı telefonlar şunlardır;

Telefon İsmi Ekran Puanı
Samsung Galaxy S25 Ultra 160
Google Pixel 9 Pro XL 158
Google Pixel 9 Pro 158
Honor Magic6 Pro 157
Samsung Galaxy S25 157
Samsung Galaxy S25+ 157
Google Pixel 9 156
Google Pixel 9a 155
Samsung Galaxy S24 Ultra 155
Google Pixel 8 Pro 154
Samsung Galaxy Z Fold6 154
Samsung Galaxy S24 (Exynos) 154
Samsung Galaxy S24+ (Exynos) 154
Google Pixel 8 153
Honor Magic7 Pro 153
Vivo X100 Pro 153
Google Pixel 9 Pro Fold 152
Apple iPhone 15 Pro Max 151
Apple iPhone 15 Pro 151
Honor 200 Pro 151

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından paylaşmayı unutmayın.

Related Posts

GTA 6’ya rakip deniyordu: Tarihin fiyaskosu oldu

Alanının öncüsü GTA 6’ya rakip olacağı iddialarıyla piyasaya sürülen MindsEye, beklentilerin fersah fersah uzağında kaldı…
10 Haziran’da piyasaya sürülen üçüncü şahıs aksiyon oyunu MindsEye, lansman döneminde “GTA 6’nın rakibi” olarak adlandırılmıştı.

Tesla’nın sürücüsüz Cybercab aracı görücüye çıktı

Tesla tarafından geliştirilen ve kullanıcılara sürücüsüz taksi hizmeti sunacak Cybercab, Paris’te düzenlenen VivaTech 2025 etkinliğinde görücüye çıktı.

Robotik uzuvlarla gelecek: Beyin kontrollü sağlık yenilikleri

Beyin kontrollü robotik uzuvlar, bilim kurgudan gerçeğe dönüşerek sağlık ve rehabilitasyon alanında çığır açtı. Beyin-bilgisayar arayüzleri (BCI) ile çalışan bu yenilikçi protezler, düşünce gücüyle hareket ederek uzuv kaybı yaşayan bireylerin yaşam …

Organ naklinde yeni çağ! 3D baskı ile organ üretimi

Tıp dünyası, 3D baskı teknolojisinin biyoteknolojiyle birleşmesiyle tarihi bir dönüm noktasında. 3D baskı ile organ üretimi, organ nakli bekleyen milyonlarca hasta için umut ışığı olurken, bilim insanları bu teknolojiyle kişiye özel organlar üreterek …

Kendi kendini onaran giysilerle enerji devrimi! Akıllı tekstilin yeni çağı

Bilim dünyası, tekstil sektöründe çığır açan bir yeniliğe imza attı: Kendi kendini onaran ve enerji üreten giysiler! Newcastle Üniversitesi ve Northumbria Üniversitesi’nden araştırmacıların öncülük ettiği çalışmalar, mantar ipliklerinden geliştirilen …

Evrendeki en güçlü patlama keşfedildi

Evrenin dört bir yanında devasa gök cisimleri akılalmaz miktarda enerji salıyor. Yıldızlar nükleer füzyon reaktörleri gibi yanarken, kuasarlar Samanyolu’nun binlerce katı parlaklık yayıyor; asteroitler gezegenlere çarpıyor. Ancak Hawaiʻi Üniversitesi Astronomi Enstitüsü’nden (IfA) gökbilimcilerin keşfettiği yeni bir kozmik olay türü, bu olayların hepsini geride bırakıyor. 4 Haziran’da Science Advances dergisinde yayımlanan çalışmaya göre, evrendeki en enerjik patlamalar artık “aşırı nükleer geçişler” (extreme nuclear transients – ENT) olarak sınıflandırılmalı.