Google NotebookLM uygulaması geliyor! İşte özellikleri

Google’ın Yapay Zeka Destekli Öğrenim Platformu NotebookLM Artık Mobil Uygulama Olarak Kullanılabilecek!

Google’ın yapay zeka destekli öğrenim platformu NotebookLM artık mobil uygulama olarak kullanıcılarla buluşmaya hazırlanıyor. Aralık 2023’te web tabanlı olarak kullanıma sunulan NotebookLM, uzun bir süredir sadece tarayıcı üzerinden erişilebiliyordu. Ancak şimdi, Google platformu akıllı telefonlara taşıma kararı aldı ve 20 Mayıs’ta, resmi olarak mobil uygulamasını yayınlamaya hazırlanıyor.


NotebookLM, akademik bir araç gibi görünse de, aslında herkesin günlük bilgi ihtiyaçlarına yönelik kullanabileceği çok yönlü bir yapay zeka asistanı olarak öne çıkıyor. Kullanıcılar, platform üzerinde yaptıkları yüklemeler aracılığıyla özetleme, çeviri, soru-cevap ve metin analizi gibi çeşitli işlemleri gerçekleştirebiliyorlar.

Google, NotebookLM mobil uygulamasının kullanıcılara Gemini platformundan bağımsız bir deneyim sunacağını açıkladı. Artık tüm bu özelliklere, yeni mobil uygulama üzerinden kolayca ve hızlıca erişilebilecek.

Android ve iOS kullanıcıları için uygulama App Store ve Google Play’de ön kayıt süreciyle başlamış durumda. Google, mobil versiyonun web sürümündeki tüm fonksiyonları içereceğini ve kullanıcıların herhangi bir ortamda kesintisiz olarak çalışabileceklerini belirtti.

NotebookLM’nin mobil sürümünün yayına girmesi, Google’ın yapay zeka ürünlerini daha geniş kitlelere ulaştırma stratejisinin bir parçası olacak. Siz de bu yeni uygulama hakkında düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz!

Related Posts

GTA 6’ya rakip deniyordu: Tarihin fiyaskosu oldu

Alanının öncüsü GTA 6’ya rakip olacağı iddialarıyla piyasaya sürülen MindsEye, beklentilerin fersah fersah uzağında kaldı…
10 Haziran’da piyasaya sürülen üçüncü şahıs aksiyon oyunu MindsEye, lansman döneminde “GTA 6’nın rakibi” olarak adlandırılmıştı.

Tesla’nın sürücüsüz Cybercab aracı görücüye çıktı

Tesla tarafından geliştirilen ve kullanıcılara sürücüsüz taksi hizmeti sunacak Cybercab, Paris’te düzenlenen VivaTech 2025 etkinliğinde görücüye çıktı.

Robotik uzuvlarla gelecek: Beyin kontrollü sağlık yenilikleri

Beyin kontrollü robotik uzuvlar, bilim kurgudan gerçeğe dönüşerek sağlık ve rehabilitasyon alanında çığır açtı. Beyin-bilgisayar arayüzleri (BCI) ile çalışan bu yenilikçi protezler, düşünce gücüyle hareket ederek uzuv kaybı yaşayan bireylerin yaşam …

Organ naklinde yeni çağ! 3D baskı ile organ üretimi

Tıp dünyası, 3D baskı teknolojisinin biyoteknolojiyle birleşmesiyle tarihi bir dönüm noktasında. 3D baskı ile organ üretimi, organ nakli bekleyen milyonlarca hasta için umut ışığı olurken, bilim insanları bu teknolojiyle kişiye özel organlar üreterek …

Kendi kendini onaran giysilerle enerji devrimi! Akıllı tekstilin yeni çağı

Bilim dünyası, tekstil sektöründe çığır açan bir yeniliğe imza attı: Kendi kendini onaran ve enerji üreten giysiler! Newcastle Üniversitesi ve Northumbria Üniversitesi’nden araştırmacıların öncülük ettiği çalışmalar, mantar ipliklerinden geliştirilen …

Evrendeki en güçlü patlama keşfedildi

Evrenin dört bir yanında devasa gök cisimleri akılalmaz miktarda enerji salıyor. Yıldızlar nükleer füzyon reaktörleri gibi yanarken, kuasarlar Samanyolu’nun binlerce katı parlaklık yayıyor; asteroitler gezegenlere çarpıyor. Ancak Hawaiʻi Üniversitesi Astronomi Enstitüsü’nden (IfA) gökbilimcilerin keşfettiği yeni bir kozmik olay türü, bu olayların hepsini geride bırakıyor. 4 Haziran’da Science Advances dergisinde yayımlanan çalışmaya göre, evrendeki en enerjik patlamalar artık “aşırı nükleer geçişler” (extreme nuclear transients – ENT) olarak sınıflandırılmalı.