Hindistan ve Pakistan arasındaki çatışmalar, sivil havacılığı olumsuz etkiledi




Hint-Pakistan Çatışması Sivil Havacılığı Olumsuz Etkiliyor

Hint-Pakistan Çatışması Sivil Havacılığı Olumsuz Etkiliyor

Hint-Pakistan çatışması, 22 Nisan’da Cammu Keşmir’deki saldırıyla başladı ve 6 Mayıs’ta Pakistan’ın çeşitli bölgelerine füze fırlatmasıyla tırmandı. Bu çatışma, bölgeye yapılan uçuşları aksatarak ve güzergahı kullananların uçuş sürelerini uzatarak sivil havacılığı olumsuz etkiliyor.

22 Nisan’da Cammu Keşmir’in Pahalgam bölgesinde gerçekleşen saldırıda 26 kişi hayatını kaybetmiş, bu saldırıdan Pakistan hükümetini sorumlu tutan Hindistan, gerilimi tırmandırdı.

Pakistan’ın 24 Nisan’da Hindistan uçaklarına hava sahasını kapatmasının ardından Hindistan da kendi hava sahasında Pakistan’a ait uçuşları yasakladı.

Diğer taraftan, “Flight Radar 24” internet sitesinin verilerine göre, Hindistan’ın Pakistan’daki bazı bölgelere düzenlediği füze saldırısından sonra birçok uçuş iptal edildi. Örneğin, Hindistan’dan 7 Mayıs’ta havalanması planlanan 430 uçuş iptal edilirken, aynı gün Pakistan’dan kalkması beklenen uçuk seferlerinin de yüzde 17’si düzenlenmedi.

Hindistan merkezli Air India, mayıs sonuna kadar alınmış biletlerin parasını iade etme teklifi sunarken, SpiceJet Airlines şirketi de Cammu Keşmir bölgesindeki havalimanlarına uçuşların 10 Mayıs’a kadar askıya alındığını bildirdi.

Pakistan Sivil Havacılık Otoritesi ise üç havaalanındaki uçuş operasyonlarına ara verdiğini duyurdu.

Uzayan Uçuş Süreleri

“Flight Radar 24” sitesine göre, iptal edilen uçuşlar ve hava sahalarının kapanması, uluslararası seferlerde farklı rotalar kullanılmasına neden oldu ve uçuş sürelerini uzattı. Air India’nın Kuzey Amerika ve Orta Asya’ya uçuşları, Pakistan hava sahasını kullanamadığı için farklı rotalar izlemek zorunda kaldı ve uçuş süreleri uzadı.

Öte yandan, Hindistan çıkışlı olmayan bazı uçuşlar da Pakistan rotasını kullanmayı bıraktı. Örneğin, British Airways, Air France ve Swiss International Airlines gibi hava yolu firmaları, Pakistan hava sahasını artık kullanmıyor.

İptal edilen uçuşlar ve uzayan seferler, yakıt harcamalarını artırarak havayolu firmalarının maliyetlerini yükseltiyor ve milyonlarca dolar zarara neden olabileceği öngörülüyor.


Related Posts

Adana güne depremle uyandı: Naci Görür’den korkutan açıklama geldi

Adana’nın Saimbeyli ilçesinde 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depreme ilişkin açıklama yapan Prof. Dr. Naci Görür, kritik bir yarı da yaptı.

NATO Zirvesi’nde gündem savunma harcamaları ve Ukrayna

NATO üyesi 32 ülke, Lahey Zirvesi’nde bir araya gelecek. 24-25 Haziran tarihlerinde düzenlenecek Zirve’de, müttefiklerin savunma harcamaları ve Ukrayna başlıklarının ele alınması bekleniyor.

Özgür Özel çağrı yapmıştı: Muharrem İnce’nin CHP’ye katılması bekleniyor

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin, 8 Şubat 2021’de istifa ettiği Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) yaklaşık 4,5 yıl sonra geri dönmesi bekleniyor. İnce’nin, yarın TBMM’de yapılacak CHP grup toplantısına katılarak partisine resmen dönüş yapacağı ifade ediliyor.

İran’ın ABD’ye misillemesinin ardından petrol fiyatlarında düşüş: Son üç yılın en kötü günlerinden biri!

İran’ın ABD’ye misillemesinin ardından petrol fiyatlarında düşüş: Son üç yılın en kötü günlerinden biri!

Yeniden Refah’tan ekonomi yönetimine sert eleştiri

Türkiye genelinde ekonomi merkezli politikalarıyla ses getiren Yeniden Refah Partisi, Adana teşkilatında da saha faaliyetlerine hız vererek hem toplumsal nabzı yokladı hem de partiye olan teveccühü artırdı. İl Başkanı Özkut Özdemir konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Yeniden Refah Partisi olarak tüm Türkiye’de olduğu gibi Adana’da gücümüzü artırıyoruz. Bundan sonra söz aziz milletimizindir. Hedefimiz iktidar” dedi.

AYM’den memurlarla ilgili kritik karar: Artık o maddeden kimse işten atılamayacak

Anayasa Mahkemesi (AYM), Devlet Memurları Kanunu’nun aday memurların görevine son verilmesini düzenleyen 56. maddesindeki “hal ve hareketlerinde memuriyetle bağdaşmayacak durumlar” ibaresini Anayasa’ya aykırı bularak iptal etti.