Microsoft Teams kullanıcılarına müjde: Beklenen özellik Temmuz’da geliyor

Microsoft Teams’e Ekran Görüntüsü Engelleme Özelliği Geliyor!

Microsoft, milyonlarca kullanıcısı bulunan Teams platformuna yeni bir güvenlik odaklı özellik ekliyor. Temmuz 2025’te kullanıma sunulacak olan “Ekran Görüntüsü Engelleme” adlı özellik, toplantılarda paylaşılan hassas bilgilerin izinsiz şekilde paylaşılmasını engelleyecek.

Microsoft 365 Yol Haritası’nda duyurulan bu özellik sayesinde, ekran görüntüsü almaya çalışan birisi karşılaştığında, toplantı penceresi otomatik olarak karanlıklaşacak ve siyah bir ekran görünecek. Bu özellik Windows, Mac, iOS ve Android platformlarında kullanılabilecek.

Desteklenmeyen platformlardan katılan kullanıcılar ise sadece sesli moda alınacak, böylece video içeriklerin güvenliği sağlanmış olacak. Ancak yine de fiziksel bir cihazla ekran görüntüsü alınabilir.

Microsoft, özelliğin toplantı ve sistem yöneticileri tarafından mı etkinleştirileceği yoksa varsayılan olarak mı sunulacağı hakkında henüz net bir bilgi paylaşmadı.

Bunun yanı sıra, Meta geçtiğimiz ay WhatsApp’a benzer bir koruma sistemi ekledi. “Gelişmiş Sohbet Gizliliği” adı verilen bu sistem, özel sohbetlerde ve grup görüşmelerinde paylaşılan medyaların kaydedilmesini ve dışa aktarılmasını engelliyor.

Microsoft ayrıca Haziran 2025’te Teams Rooms için yeni yönetim yetkilerini içeren bir güncelleme ve BizChat ile Copilot Studio’nun etkileşimli ajanlarını toplantılara entegre etme gibi özellikleri devreye alacak.

Geçtiğimiz Ocak ayında Microsoft, Teams kullanıcılarını hedef alan kimlik avı saldırılarını tespit eden ve kullanıcıları marka taklitçiliğine karşı uyarıcı yeni bir özellik duyurmuştu. Ayrıca, Şubat 2025’e kadar tüm kullanıcılara sunulacak.

Geçen yıl düzenlenen Enterprise Connect konferansında açıklanan verilere göre, Microsoft Teams platformu 181 ülkede ve 44 dilde 320 milyon aylık aktif kullanıcıya ulaşmış durumda.

Related Posts

GTA 6’ya rakip deniyordu: Tarihin fiyaskosu oldu

Alanının öncüsü GTA 6’ya rakip olacağı iddialarıyla piyasaya sürülen MindsEye, beklentilerin fersah fersah uzağında kaldı…
10 Haziran’da piyasaya sürülen üçüncü şahıs aksiyon oyunu MindsEye, lansman döneminde “GTA 6’nın rakibi” olarak adlandırılmıştı.

Tesla’nın sürücüsüz Cybercab aracı görücüye çıktı

Tesla tarafından geliştirilen ve kullanıcılara sürücüsüz taksi hizmeti sunacak Cybercab, Paris’te düzenlenen VivaTech 2025 etkinliğinde görücüye çıktı.

Robotik uzuvlarla gelecek: Beyin kontrollü sağlık yenilikleri

Beyin kontrollü robotik uzuvlar, bilim kurgudan gerçeğe dönüşerek sağlık ve rehabilitasyon alanında çığır açtı. Beyin-bilgisayar arayüzleri (BCI) ile çalışan bu yenilikçi protezler, düşünce gücüyle hareket ederek uzuv kaybı yaşayan bireylerin yaşam …

Organ naklinde yeni çağ! 3D baskı ile organ üretimi

Tıp dünyası, 3D baskı teknolojisinin biyoteknolojiyle birleşmesiyle tarihi bir dönüm noktasında. 3D baskı ile organ üretimi, organ nakli bekleyen milyonlarca hasta için umut ışığı olurken, bilim insanları bu teknolojiyle kişiye özel organlar üreterek …

Kendi kendini onaran giysilerle enerji devrimi! Akıllı tekstilin yeni çağı

Bilim dünyası, tekstil sektöründe çığır açan bir yeniliğe imza attı: Kendi kendini onaran ve enerji üreten giysiler! Newcastle Üniversitesi ve Northumbria Üniversitesi’nden araştırmacıların öncülük ettiği çalışmalar, mantar ipliklerinden geliştirilen …

Evrendeki en güçlü patlama keşfedildi

Evrenin dört bir yanında devasa gök cisimleri akılalmaz miktarda enerji salıyor. Yıldızlar nükleer füzyon reaktörleri gibi yanarken, kuasarlar Samanyolu’nun binlerce katı parlaklık yayıyor; asteroitler gezegenlere çarpıyor. Ancak Hawaiʻi Üniversitesi Astronomi Enstitüsü’nden (IfA) gökbilimcilerin keşfettiği yeni bir kozmik olay türü, bu olayların hepsini geride bırakıyor. 4 Haziran’da Science Advances dergisinde yayımlanan çalışmaya göre, evrendeki en enerjik patlamalar artık “aşırı nükleer geçişler” (extreme nuclear transients – ENT) olarak sınıflandırılmalı.