TSB Başkan Yardımcısı Yaşar, Türkiye’de kasko durumunu değerlendirdi

Türkiye Sigorta Birliği Başkan Yardımcısı Ahmet Yaşar: Kasko Sigortası ve Sektörün Durumu

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkan Yardımcısı ve Maher Holding Sigorta Grubu Başkanı Ahmet Yaşar, Türkiye‘de kasko yaptırılmasını ve sigorta sektörünü değerlendirdi.

Yılda yaklaşık 20 milyon kasko teklifi verildiğini ancak bunlardan sadece 8 buçuk milyonunun poliçeye dönüştüğünü belirten Yaşar, kasko sigortasında tekliften poliçeye dönüşüm oranının potansiyelin altında olduğunu vurguladı. Kasko fiyatlarının artık rekabet sayesinde maliyetlerin 10 puan altında seyrettiğini söyleyen Yaşar, müşterilerin poliçe almadaki kararsızlığının önemli bir nedeninin teminat içeriklerini anlamamaları olduğunu dile getirdi.

Yaşar, araçların yaş ortalamasının yüksek olmasını da ele alarak yaş bazlı esnek fiyatlama modellerinin geliştirilmesi gerektiğini öne sürdü. Ayrıca, dar kaskonun artık güçlü bir alternatif olduğunu belirterek sektörün fiyat odaklı rekabetten daha çok değer odaklı danışmanlık yaklaşımından beslenmesi gerektiğini ifade etti.

Sigorta sektörünün anlaşılır ve sade ürünler üretmesi gerektiğini vurgulayan Yaşar, sigorta okuryazarlığını artırmak için yapay zeka destekli uygulamaların kullanılması gerektiğini belirtti. Sonuç olarak, kasko sigortasının aracı korumakla kalmayıp hayatı, zamanı, emeği ve huzuru da koruduğunu belirten Yaşar, bu bilinci topluma yaymanın hepimizin sorumluluğu olduğunu ifade etti.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Related Posts

GTA 6’ya rakip deniyordu: Tarihin fiyaskosu oldu

Alanının öncüsü GTA 6’ya rakip olacağı iddialarıyla piyasaya sürülen MindsEye, beklentilerin fersah fersah uzağında kaldı…
10 Haziran’da piyasaya sürülen üçüncü şahıs aksiyon oyunu MindsEye, lansman döneminde “GTA 6’nın rakibi” olarak adlandırılmıştı.

Tesla’nın sürücüsüz Cybercab aracı görücüye çıktı

Tesla tarafından geliştirilen ve kullanıcılara sürücüsüz taksi hizmeti sunacak Cybercab, Paris’te düzenlenen VivaTech 2025 etkinliğinde görücüye çıktı.

Robotik uzuvlarla gelecek: Beyin kontrollü sağlık yenilikleri

Beyin kontrollü robotik uzuvlar, bilim kurgudan gerçeğe dönüşerek sağlık ve rehabilitasyon alanında çığır açtı. Beyin-bilgisayar arayüzleri (BCI) ile çalışan bu yenilikçi protezler, düşünce gücüyle hareket ederek uzuv kaybı yaşayan bireylerin yaşam …

Organ naklinde yeni çağ! 3D baskı ile organ üretimi

Tıp dünyası, 3D baskı teknolojisinin biyoteknolojiyle birleşmesiyle tarihi bir dönüm noktasında. 3D baskı ile organ üretimi, organ nakli bekleyen milyonlarca hasta için umut ışığı olurken, bilim insanları bu teknolojiyle kişiye özel organlar üreterek …

Kendi kendini onaran giysilerle enerji devrimi! Akıllı tekstilin yeni çağı

Bilim dünyası, tekstil sektöründe çığır açan bir yeniliğe imza attı: Kendi kendini onaran ve enerji üreten giysiler! Newcastle Üniversitesi ve Northumbria Üniversitesi’nden araştırmacıların öncülük ettiği çalışmalar, mantar ipliklerinden geliştirilen …

Evrendeki en güçlü patlama keşfedildi

Evrenin dört bir yanında devasa gök cisimleri akılalmaz miktarda enerji salıyor. Yıldızlar nükleer füzyon reaktörleri gibi yanarken, kuasarlar Samanyolu’nun binlerce katı parlaklık yayıyor; asteroitler gezegenlere çarpıyor. Ancak Hawaiʻi Üniversitesi Astronomi Enstitüsü’nden (IfA) gökbilimcilerin keşfettiği yeni bir kozmik olay türü, bu olayların hepsini geride bırakıyor. 4 Haziran’da Science Advances dergisinde yayımlanan çalışmaya göre, evrendeki en enerjik patlamalar artık “aşırı nükleer geçişler” (extreme nuclear transients – ENT) olarak sınıflandırılmalı.