Emre Akadal: Yapay zeka, bazı insanların işini elinden alacak

Yapay Zeka İş Dünyasını Nasıl Değiştiriyor?

Abdurrahman Yazıcı’nın sunduğu programa konuk olan Doç. Dr. Emre Akadal, yapay zekanın iş dünyasında köklü değişimlere yol açtığını vurguladı. Akadal, yapay zekanın insanların işlerini nasıl etkileyebileceğine dair önemli açıklamalarda bulundu.

“Yapay Zeka, Bazı İnsanların İşini Elinden Alacak”

Yapay zekayı “bilgisayarların insan gibi davranması” olarak tanımlayan Akadal, bu teknolojinin özellikle programlama alanında önemli avantajlar sağladığını belirtti. “Yapay zeka, programlama dünyasında bazı insanların işini elinden alacak” diyen Akadal, ancak kritik detaylar için halen uzmanlara ihtiyaç duyulacağını da ekledi. Yazılım geliştirmede işin %80’inin, %20’lik bir eforla tamamlanabileceğini de belirtti.

“Tekrarlı Süreçlerin Tamamını Yapay Zekaya Devredebiliriz”

Akadal, yapay zekanın tekrar eden rutin işlerde etkili olduğunu vurgulayarak, “Aynı işi sürekli tekrarladığımız durumlar için yapay zeka çözümler sunuyor” dedi. Gelecekte tercih edilecek mesleklerin tekrarlayan süreçlerden uzak, tasarım, geliştirme ve kişisel beceriyi öne çıkaran işler olduğunu belirtti. “Belirli bir alanda uzman olmak, yazılımcı olmaktan daha faydalı olabilir” dedi.

“Türkiye’de Girişimcilik Ekosistemi Çok Güçlü”

Akadal, yapay zekanın hem bireysel hem de kurumsal anlamda büyük değişimler yaratacağının altını çizdi. Türkiye’deki girişimcilik ekosisteminin güçlü olduğunu vurgulayan Akadal, Türk girişimcilerin yeni teknolojilere hızlı adapte olma yeteneğine sahip olduklarını ifade etti. “Az gelişmiş bir ülkede bile gelişmiş bir ülkeye göre daha iyi bir girişim çıkabilir” şeklinde konuştu.

Related Posts

Pazarda satılan 11 ürün zehirli çıktı

Greenpeace Türkiye’nin yeni araştırması, İstanbul’daki market ve pazarlarda satılan meyve ile sebzelerin çoğunda zararlı pestisit ve PFAS kalıntıları bulunduğunu ortaya koydu.

Borsa İstanbul’da kayıp derinleşiyor: Bankacılık hisselerinde işlemler durduruldu!

Borsa İstanbul’da bankacılık hisselerinde yaşanan sert satışlar piyasada tedirginliğe yol açtı. Akbank hisselerinde işlemlerin geçici olarak durdurulması dikkat çekerken, genel endekste de satış baskısının etkisini artırdığı gözlendi.

Yatırım hazırlıkları ve işbirlikleri savunma ve havacılık şirketlerine yaradı

Avrupa başta olmak üzere birçok ülkenin savunma yatırımlarını artırma kararı alması ve Türkiye ile de bu kapsamda işbirlikleri yapılması, hem küresel hem yurt içindeki savunma şirketlerinin hisselerinde kayda değer yükselişler olmasını sağladı.

Madencilik sektörü, izin süreçlerine hız kazandıracak reformları bekliyor

Öksüt Madencilik Ülke Müdürü David Bickford, Türkiye’de altın üretiminin, izin süreçlerinde yaşanan olumsuzluklar sebebiyle düşüş eğiliminde olduğunu belirterek, “Bakanlığın izin süreçlerini hızlandırmaya yönelik reform hazırlığında olduğunu biliyoruz. Bu reformların hayata geçirilmesi, madencilik sektörüne önemli ve olumlu bir katkı sağlayacaktır.” dedi.

‘Gelişmekte olan ülkeler ABD ile hemen anlaşmalı’

Dünya Bankası Başkanı Ajay Banga, Washington’daki Bahar Toplantıları sonrasında yaptığı açıklamada gelişmekte olan ülkelerin ABD ile mümkün olan en kısa sürede (Fast track) ticaret anlaşmaları yapması gerektiğini söyledi.

Borsa uçtu, altın tökezledi! İşte haftanın kazançları ve kayıpları

Borsa İstanbul’da işlem gören hisse senetleri haftalık bazda ortalama yüzde 1,24 değer kazanırken, dolar/TL yüzde 0,64, avro/TL yüzde 0,20 artış, altının gram fiyatı ise yüzde 0,32 azalış kaydetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir