Bakan Kacır’dan yerli yapay zeka açıklaması: Uygulamaları hayata geçireceğiz

Yapay Zeka Teknolojileri Fuarı, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un Katılımıyla Başladı

Bu yıl “Yapay Zeka Teknolojileri” temasıyla düzenlenen “7. Verimlilik ve Teknoloji Fuarı”, 27 Nisan’a kadar devam edecek. Fuarın açılışı, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un katılımıyla ATO Congresium’da gerçekleşti.

Kacır: Türkiye Üretimde Önemli Bir Konuma Geldi

Kacır, yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde son 22 yılda yapılan çalışmalara vurgu yaptı. Türkiye’nin üretim merkezi haline geldiğini, insansız hava aracı üretiminde dünya birincisi olduğunu ve birçok alanda Avrupa değer zincirlerinin merkezinde yer aldığını ifade etti.

Kacır, Togg’un elektrikli, bağlantılı ve akıllı araçlarının rekabetçiliği artırdığını ve ülkenin ihracatında büyük rol oynadığını belirtti.

Girişimlerin başarısına işaret eden Kacır, ülkede unicorn sayısının arttığını ve bu durumun ekonomiyi olumlu yönde etkilediğini söyledi.

“Yapay Zeka İçin Bütüncül Strateji Şart”

Kacır, yapay zeka geliştirme süreçlerinin, kar odaklı şirketler tarafından yönetildiğini ve ABD ile Çin’in bu alanda önemli bir mesafe kat ettiğini belirtti. Ortak bir yapay zeka kullanımı ilkesine ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Yapay zekanın geleceğine dair umutlarını paylaşan Kacır, bu teknolojinin insanlığa hizmet eden bir rol üstleneceğini ve ülkenin de bu alanda geri kalmayacağını belirtti.

TÜBİTAK ve Yapay Zeka Destekleri

Bakan Kacır, TÜBİTAK bünyesinde yapılan yapay zeka çalışmalarına destek verdiklerini ve 22 yılda 25 milyar liradan fazla kaynak aktarıldığını açıkladı.

Yapay zeka projelerine yönelik destek programları hakkında bilgi veren Kacır, Türkiye’nin bu alanda önemli bir ilerleme kaydettiğini belirtti. Teknoparklardaki firmaların yapay zeka projelerine katkısına değinen Kacır, gelecekte yapay zekanın ekonomiye etkisinin büyük olacağını ifade etti.

Kacır, Türkiye’nin yapay zeka devrimine liderlik etmek için çalışmalarının hızla devam edeceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Yapay Zeka Teknolojileri Fuarı

Related Posts

Pazarda satılan 11 ürün zehirli çıktı

Greenpeace Türkiye’nin yeni araştırması, İstanbul’daki market ve pazarlarda satılan meyve ile sebzelerin çoğunda zararlı pestisit ve PFAS kalıntıları bulunduğunu ortaya koydu.

Borsa İstanbul’da kayıp derinleşiyor: Bankacılık hisselerinde işlemler durduruldu!

Borsa İstanbul’da bankacılık hisselerinde yaşanan sert satışlar piyasada tedirginliğe yol açtı. Akbank hisselerinde işlemlerin geçici olarak durdurulması dikkat çekerken, genel endekste de satış baskısının etkisini artırdığı gözlendi.

Yatırım hazırlıkları ve işbirlikleri savunma ve havacılık şirketlerine yaradı

Avrupa başta olmak üzere birçok ülkenin savunma yatırımlarını artırma kararı alması ve Türkiye ile de bu kapsamda işbirlikleri yapılması, hem küresel hem yurt içindeki savunma şirketlerinin hisselerinde kayda değer yükselişler olmasını sağladı.

Madencilik sektörü, izin süreçlerine hız kazandıracak reformları bekliyor

Öksüt Madencilik Ülke Müdürü David Bickford, Türkiye’de altın üretiminin, izin süreçlerinde yaşanan olumsuzluklar sebebiyle düşüş eğiliminde olduğunu belirterek, “Bakanlığın izin süreçlerini hızlandırmaya yönelik reform hazırlığında olduğunu biliyoruz. Bu reformların hayata geçirilmesi, madencilik sektörüne önemli ve olumlu bir katkı sağlayacaktır.” dedi.

‘Gelişmekte olan ülkeler ABD ile hemen anlaşmalı’

Dünya Bankası Başkanı Ajay Banga, Washington’daki Bahar Toplantıları sonrasında yaptığı açıklamada gelişmekte olan ülkelerin ABD ile mümkün olan en kısa sürede (Fast track) ticaret anlaşmaları yapması gerektiğini söyledi.

Borsa uçtu, altın tökezledi! İşte haftanın kazançları ve kayıpları

Borsa İstanbul’da işlem gören hisse senetleri haftalık bazda ortalama yüzde 1,24 değer kazanırken, dolar/TL yüzde 0,64, avro/TL yüzde 0,20 artış, altının gram fiyatı ise yüzde 0,32 azalış kaydetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir